دیوار برشی |مزایای و مضرات دیوار برشی

ساخت وبلاگ

all about of Shear Wall (2)

در مهندسی سازه ، از دیوار برشی به عنوان یک عنصر عمودی برای سیستم مقاومت به نیروی لرزه ای استفاده می شود. این سازه برای مقاومت در برابر بارهای باد و لرزه ای طراحی شده است. Shearwall مطابق با کد بین المللی ساختمان و کد بین المللی مسکونی طراحی شده است.

مقاومت دیواره های برشی به مواد مورد استفاده در آنها ، ضخامت دیواره و طول بستگی دارد. علاوه بر این ، مقاومت آن عمدتاً به موقعیت دیوار در قاب ساختمان بستگی دارد.

در این یادداشت ها ، ما در مورد دیوار برشی ، انواع دیوار برشی ، چرا دیوار برشی در ساختمان ارائه می شود؟

دیوار برشی عضو فشرده سازی عمودی در ساختمان است که به ویژه برای مقاومت در برابر نیروهای خارجی مانند نیروهای بادی ، نیروی لرزه ای استفاده می شود. این دیوارها در ساختمانهای مرتفع چند طبقه برای مقاومت در برابر نیروهای باد و زلزله در ساختار ساختمان استفاده می شوند.

ضخامت این نوع دیوار را می توان در ساختمانهای مرتفع از 150 میلی متر تا 400 میلی متر طراحی کرد. دیوار برشی قادر است بار لرزه ای را با خیال راحت به بنیاد منتقل کند.

این برشی از پایه دیوار شروع می شود. در یک مکان مناسب در ساختمان ، به ویژه در شرایط باد و زلزله در طول و عرض ساختمانها قرار می گیرد.

دیوارهای برشی چگونه کار می کنند؟

دانستن فیزیک این دیوار ممکن است نیاز به سطح عمیق تری از آموزش در مهندسی سازه داشته باشد. اما یک روش آسان برای درک سیستم کاری آن ، تصور یک مربع چوبی چهار لبه با استنباط و تشکیل از اساساً دو ستون و دو پرتو است. وزن را از قاب پشتیبانی کنید تا هر بار از طریق این ستون به پایه مربع منتقل شود.

اما اگر فشار بیش از حد در طرفین آن وارد شوید ، نیرو از یک طرف - و مربع پیچ خورده و روی آن شکسته می شود. دیوارهای برشی ویژه برای جلوگیری از این امکان طراحی شده اند. طراحی آن تضمین می کند که هیچ فضای باز در هنگام وزش باد شدید خانه شما را منفجر نمی کند.

تشکیل دیوارهای برشی ، به طور کلی ، از ساختمان پشتیبانی می کند. که یک مانع طراحی برای معماران ایجاد می کند. حمایت از نیروی جانبی به دلیل پوشش پوشش قاب است. هر پنجره یا درهای موجود در یک ساختمان به گونه ای طراحی شده است که از نظر مساحت دیوار برشی محدود باشد.

هدف دیوار برشی

  1. دیوار برشی برای انتقال ایمن نیروهای عمودی یا گرانشی که بر روی ساختار ساختمان آمده اند ، طراحی شده است.
  2. دیواره برشی می تواند مقاومت ساختمان را در برابر نیروهای بالابر ناشی از نیروهای خارجی افزایش دهد.
  3. دیوار برشی به گونه ای طراحی شده است که سازه را از بارهای جانبی زمین لرزه و باد پایدار تر کند.

عملکرد دیوار برشی

  1. این دیوار به منظور مقاومت در برابر نیروهای لرزه ای ، نیروهای بادی که روی ساختار ساختمان می آیند و ثبات در ساختمان را فراهم می کند ، طراحی شده است. دیوار برشی قادر است با خیال راحت نیروهای خارجی را که از ساختار ساختمان به بنیاد می آیند منتقل کنند.
  2. این دیوار تأثیر نیروهای خارجی در ساختمان را کاهش می دهد. بنابراین ، دیوار برشی آسیب به ساختار ساختمان را از نیروهای خارجی کاهش می دهد.
  3. دیوار برشی استحکام و بی تحرکی زیادی برای ساخت ساختار ساختمان فراهم می کند.

انواع دیوار برشی

  • دیوار برشی بتونی مسلح
  • دیوار برشی فلزی
  • دیوار برشی بلوک بتونی
  • دیوار برشی تخته سه لا
  • دیوار برشی میانه

1. دیوار بتونی مسلح

Reinforced Concrete Shear Wall

  • دیوارهای برشی بتونی مسلح به طور کلی برای ساختمانهای مسکونی مرتفع مورد استفاده قرار می گیرند. تقویت در دیواره برشی مطابق با طراحی در جهت های افقی و عمودی ارائه شده است. دیوار برشی RC در منطقه نهایی ساختمان ارائه شده است. از این رو ، از آنها به عنوان عناصر مرزی یاد می شود.
  • ضخامت دیوار برشی RC به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل شامل الزامات عایق حرارتی ساختمان ، سن ساختمان ، تعداد کف ساختمان و غیره بر اساس این عوامل ، ضخامت دیواره برشی از 140 میلی متر تا 500 میلی متر تعیین می شود.
  • به طور کلی ، تأمین ضخامت دیواره برشی با توجه به ارتفاع ساختمان ثابت است.

2. دیوار برشی فولادی

Steel Shear Wall

  • دیوار برشی فولادی از ستونهای مرزی و تیرهای کف افقی تشکیل شده است. دیوار برشی فولادی به عنوان یک بشقاب بشقاب در ساختمان عمل می کند.
  • دیواره صفحه فلزی به عنوان شبکه پلاک بشقاب در دیواره برشی فولادی عمل می کند. به همین ترتیب ، ستون های مرزی موجود در آن به عنوان فلنج در دیوار برشی عمل می کنند. صفحه پرتو افقی در دیواره برشی به عنوان سفت کننده ای برای مهار کننده عمل می کند.

3. دیوار بلوک بتونی

Concrete Block Shear Wall

  • دیواره های برشی بلوک بتونی با تهیه بلوک های بتونی توخالی با میله های تقویت شده ساخته می شوند. تقویت در سنگ تراشی بلوک بتونی معمولاً برای افزایش مقاومت در برابر بارهای لرزه ای استفاده می شود.
  • در حین کار سنگ تراشی تقویت بلوک بتونی در هر دو جهت عمودی و افقی قرار می گیرد. پس از قرار دادن آرماتور در سنگ تراشی بلوک بتونی ، ریزه بتونی در فضای توخالی ریخته می شود.
  • این نوع دیواره برشی می تواند در برابر بارهای گرانش و بارهای جانبی مقاومت کند. بنابراین ، یک دیوار برشی می تواند عملکرد مشابهی با دیوار باربری را انجام دهد.

4. دیوار برشی تخته سه لا

Plywood Shear Wall

دیوارهای برشی تخته سه لا به طور سنتی از دیوارهای برشی استفاده می شود که معمولاً دیوارهای برشی چوب نامیده می شوند. این نوع دیوار برشی با استفاده از ورق های تخته سه لا و گل میخ ساخته شده است. در این نوع دیوار برشی ، ورق های تخته سه لا نیروی برشی را به پایه منتقل می کنند. در حالی که گل میخ ها با مقاومت در برابر استرس یا فشرده سازی ، ثبات در ساختار را فراهم می کنند.

اکنون دیوارهای برشی تخته سه لا با استفاده از فناوری جدید دوباره طراحی شده اند. که در آن ورق فولادی ، تخته مطمئن و غیره ، به جای تخته سه لا در مواد در دیوار برشی استفاده می شود.

5. دیوار برشی میانه

Mid-Ply Shear Wall

یک دیوار برشی میانی نوعی دیوار برشی اصلاح شده از دیوار برشی تخته سه لا است. این نوع دیوار برشی دارای یک ورق تخته سه لا اضافی است که در وسط دیوار برشی تخته سه لا قرار گرفته است. و مجموعه ای از جفت های گل میخ واقع در هر دو طرف دیوار برشی میانه. گل میخ ورق های تخته سه لا بیرونی را به میانه پلی وصل می کند.

دیوار برشی میانی پلی مشکلات دیوارهای برشی تخته سه لا استاندارد را از بین می برد. و دیوارهای برشی میانه از ظرفیت حمل جانبی بالاتر از دیوارهای برشی تخته سه لا برخوردار هستند.

دیوار برشی میانی پلی مشکلات موجود در دیوارهای برشی تخته سه لا استاندارد را از بین می برد. و دیوارهای برشی میانی پلی از ظرفیت حمل جانبی بالاتر از دیوار برشی تخته سه لا برخوردار هستند.

مزایای دیوار برشی

  1. این دیوار در برابر عناصر ساختاری و غیر ساختاری در شرایط زلزله مانند مقاومت خوبی دارد. به منظور کاهش آسیب به عناصر سازه.
  2. طراحی دیوار برشی در ساختمان از نظر کاهش هزینه ساخت و ساز و زلزله به طور کارآمد کار می کند.
  3. این دیوار را می توان در شکل های مختلف به صورت مورد نیاز ساخته کرد و می تواند تقویت مناسب در طراحی شکل را فراهم کند.
  4. این دیوار از ساختار ساختمان به عنوان یک دیوار نازک تر پشتیبانی می کند.
  5. این نوع دیوار می تواند استفاده مؤثر از فضا برای ساختمان باشد.
  6. دیوار برشی استحکام و استحکام را در جهت تراز کافی در ساختمان فراهم می کند.
  7. این نوع دیوارها معمولاً در ساختمانهای مرتفع ساخته می شوند تا در برابر بادهای جانبی و نیروهای لرزه ای مقاومت کنند.
  8. ساخت ساختمان به دلیل دیوار برشی قابل تسریع است.
  9. این نوع دیوار نازک است بنابراین می توان بتن را برای ساختمان های بلند ذخیره کرد.
  10. از آنجایی که این نوع دیوار نازک است، ساختار ساختمان سبک می شود.

معایب دیوار برشی

  1. برای تراکم کافی در هنگام بتن ریزی دیوار برشی در قالب، نظارت لازم است. در صورت عدم مراقبت، فضای خالی در دیوار برشی باقی می ماند. بنابراین مقاومت دیوار برشی کاهش می یابد.
  2. این نوع دیوار هیچ گونه روزنه ای ندارد.
  3. کرکره کردن این نوع دیوارها نیازمند نیروی کار ماهر است.
  4. قرار دادن آرماتور در دیوار برشی بسیار دشوار است. همچنین قرار دادن آرماتور به خصوص در دیوار برشی نوع c مشکل است.

کاربرد دیوار برشی

  1. این نوع دیوار برای مقاومت ایمن در برابر گرانش / بار عمودی و بار جانبی زلزله / باد در ساختمان ساخته می شود.
  2. این نوع دیوار به همراه سایر دیوارهای جانبی برای پایداری ساختار ساختمان ارائه می شود.
  3. این نوع دیوار در ساختمان به گونه ای ساخته می شود که در برابر نیروهای بالابر ناشی از فشار هوای خارجی مقاومت کند.
  4. استفاده از این دیوارها در ساختمان های مرتفع می تواند با خیال راحت در برابر نیروهای خارجی ایجاد شده در سازه مقاومت کند.

سوالات متداول (سؤالات متداول)

دیوار برشی چیست؟

دیوار برشی عضو فشار عمودی در ساختمان است که به ویژه برای مقاومت در برابر نیروهای خارجی مانند نیروی باد و نیروی لرزه ای استفاده می شود. از این دیوارها در ساختمان های بلند چند طبقه برای مقاومت در برابر نیروهای باد و زلزله در سازه ساختمان استفاده می شود.

ساخت دیوار برشی

ساخت دیوار برشی برای ساختمان از یک دیافراگم عمودی صلب تشکیل شده است. که قادر است نیروهای جانبی را با خیال راحت از دیوارها، کف و سقف های بیرونی ساختمان به پایه زمین منتقل کند. امنیت ساختمان را تامین می کند

دیوار برشی چوب

دیوار برشی چوبی رایج ترین نوع سیستم دیوار برشی است که در ساختمان های اسکلت چوبی مهندسی شده استفاده می شود.

این پست را دوست دارید؟آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!

خواندن پیشنهادی –

هی، من بهدرش ختری هستم. مرد پشت 9to5Civil.com. من این سایت را برای گسترش دانش در مورد مهندسی عمران راه اندازی کردم. من دارای مدرک مهندسی عمران هستم.

کتاب آموزش بورس...
ما را در سایت کتاب آموزش بورس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محسن زنجانچی بازدید : 56 تاريخ : پنجشنبه 10 فروردين 1402 ساعت: 0:31