عربستان سعودی می تواند پس از توافق ، خیلی سریع در ایران سرمایه گذاری کند - وزیر

ساخت وبلاگ

Saudi Finance Minister, Mohammed al-Jadaan speaks during Saudi 2022 Budget Forum in Riyadh

ریاض ، 15 مارس (رویترز) - محمد الجادان ، وزیر دارایی عربستان سعودی روز چهارشنبه گفت که سرمایه گذاری های سعودی در ایران می تواند "خیلی سریع" به دنبال توافق برای بازگرداندن روابط دیپلماتیک اتفاق بیفتد.

الجادان در کنفرانس بخش مالی در ریاض گفت: "فرصت های زیادی برای سرمایه گذاری های سعودی در ایران وجود دارد. ما تا زمانی که شرایط هرگونه توافق نامه رعایت شود ، موانع را نمی بینیم."

ایران و عربستان سعودی روز جمعه توافق کردند که روابط را دوباره برقرار کنند و سفارتخانه ها را دوباره پس از سالها خصومت ، پس از مذاکرات در چین باز کنند.

"ثبات در منطقه برای جهان و برای کشورهای منطقه بسیار مهم است و ما همیشه گفته ایم که ایران همسایه ما است و ما هیچ علاقه ای به درگیری با همسایگان خود نداریم ، اگر آنها مایل به همکاری هستند."الجادان بعداً در مصاحبه ای به رویترز گفت.

خصومت بین دو قدرت خاورمیانه ، ثبات و امنیت خاورمیانه را در معرض خطر قرار داده و به سوخت درگیری های منطقه ای از جمله در یمن ، سوریه و لبنان کمک کرده است.

"الجادان ،" دلیلی برای سرمایه گذاری در ایران نداریم و دلیلی نداریم که به آنها اجازه ندهند در عربستان سعودی سرمایه گذاری کنند. به رویترز گفت.

وی گفت: "اگر آنها (ایران) مایل به طی این روند هستند ، ما بیش از این مایل هستیم که این روند را طی کنیم و به آنها نشان دهیم که آنها از آنها استقبال می کنند و ما از شرکت در پیشرفت آنها خوشحال خواهیم شد."

اهرم چینی

این توافق نامه که توسط چین توسط چین انجام شد ، پس از چهار روز مذاکرات قبلی که در پکن بین مقامات ارشد امنیتی عربستان سعودی و ایران اعلام نشده بود ، اعلام شد.

چین دیگر سعودی روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: "توضیح در مورد ایران ، توضیح در مورد ایران و تهران دشوار خواهد بود که توضیح دهد که آیا این توافق نامه امضا شده با عربستان سعودی در پکن را به طور جداگانه به خبرنگاران گفت ، روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت.

این مقام ، که از نامگذاری خودداری کرد ، گفت که چین در موقعیتی منحصر به فرد قرار دارد زیرا از روابط استثنایی با ایران و عربستان سعودی برخوردار است.

وی گفت: "چین اولین شریک تجاری برای هر دو کشور است ، بنابراین اهرم از این نظر بسیار مهم است. و از آنجا که ما در حال ایجاد اعتماد به نفس هستیم ، این تعهد را باید با حضور مقامات چینی انجام داد."

عربستان سعودی در سال 2016 پس از هجوم سفارت این کشور در تهران در جریان اختلاف بین دو کشور بر سر اعدام یک روحانی برجسته شیعه توسط ریاض، روابط خود را با ایران قطع کرد.

پادشاهی همچنین ایران را مسئول حملات موشکی و پهپادی به تاسیسات نفتی این کشور در سال 2019 و همچنین حملات به نفتکش ها در آب های خلیج فارس دانسته است. ایران این اتهامات را رد کرد.

این مقام بدون اشاره به جزئیات گفت: سخت ترین موضوعات در مذاکرات با ایران مربوط به یمن، رسانه ها و نقش چین بود.

هر دو طرف توافق کرده‌اند که توافقنامه امنیتی 2001 را مجدداً فعال کنند که همکاری در مبارزه با مواد مخدر، قاچاق و جرایم سازمان‌یافته، و همچنین پیمان قبلی دیگر در مورد تجارت، اقتصاد و سرمایه‌گذاری را پوشش می‌دهد.

این مقام مسئول گفت: از سرگیری روابط دیپلماتیک به معنای متحد بودن ما نیست.

گزارش تکمیلی توسط عزیز الیعکوبی; نوشته کلودا تانیوس و هدیل آل سایق. ویرایش توسط کریستوفر کوشینگ، جان بویل و آندریا ریچی

کتاب آموزش بورس...
ما را در سایت کتاب آموزش بورس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محسن زنجانچی بازدید : 38 تاريخ : پنجشنبه 9 شهريور 1402 ساعت: 15:38